What a day...

Usch, idag har det varit en sådan där halvdan dag. Morgonen och eftermiddag var jätte trevlig eftersom Malin kom och hälsa på. Men fick en sådan livsångest under jobbet! Tankar som "vad ska jag göra med mitt liv?", "tänk om jag inte kommer in i en fotoutbildning", "tänk om man inte hittar ett bra jobb", osv! ÅNGEST!

Så nu ska jag trösta mig med att spela Okami! Måste en visa en hysterisk rolig scen från spelet. Det är bara början som är kul och lite sexistisk. Men men, vad gör man med dessa "Busty babes" som dyker upp i hela spelet!


Pixi - 2008-11-18



Pixi var en trevlig modell i Karlstad som jag fotade en gång. Både hon och jag var ganska nybörjare och bilderna blev inte direkt mina bästa.

Vi fotograferade ute på Hamnen i Karlstad. Retuschen är ganska konstig och överdriven. Men men, det var så jag gjorde då. :)



Fotograf / retusch: Rebecka Bergvall
Modell / smink: Pixi


Jakob - 2008-10-14



Fotosession nr 2 med Jakob. Kommer ni ihåg att jag sa att han spelar gitarr?

Ännu en gång fotade vi i närheten av Alster Herrgård i Karlstad. De första två bilderna är ifrån lekparken bredvid och den sista är vid älven mitt emot Frödingstenen.

Ni lägger nog märket till min härliga höst retusch på de två första bilderna. Ja, det är överdrivet, men jag gillar det!





Fotograf / retusch: Rebecka Bergvall
Modell: Jakob Jonsson


Emelie - 2008-10-06



Emelie och jag gick i samma klass i 9an på rudsskolan. Underbart trevlig tjej som grym på smink! Men framför allt är hon en konstnär och målar hysteriskt snyggt! Kolla här!

Bilderna är tagna i närheten av Karlstads bibliotek vid älven. Har bara använt mig av befintligt ljus och är rätt nöjd med resultatet. Hyn blev fin och jämn, men framför är hennes ögon to die for!

Ny/gammal retusch här med. Tog den gamla och finputsade hyn bara! Lägg märket till de kalla tonerna. Jag älskar kalla toner! bättre att bilderna är mer blåa än gula har jag alltid tyckt. Men har börjat fota mer varma färger nu.







Fotograf / retusch: Rebecka Bergvall
Modell / smink: Emelie Haglund


På tala om Audrey Kitching!

Audrey Kitching var en av mina favorit modeller för några år sedan. Det är tack vare henne jag färgade håret rosa. Nu på senare år har jag dock inte haft kolla på henne, men bläddrade igenom hennes blogg nu. Hon är så sjukt inspirerande och vacker! Hennes stil, hår och skönhet är svår att slå! Hittade två bilder that are to die for! Måste prova och fota liknande när jag har tillgång till studio! Jag älskar nätstrumpbyxor eller spettskläder! Allt med hål i och som är svart!


Hair Ribbon

Hejsan hoppsan!

Som ni ser har jag nu håret helt rosa igen. Och jag tyckte det såg sött ut så gjorde en såkallad hair ribbon! Följde instruktionerna av den här videon. Med tanke på att detta är första gången jag någonsin provat det blev jag riktigt nöjd! 

Många förknippar den här frisyren med Lady Gaga, men jag vill påstå att Audrey Kitching var långt före henne! Självklart fanns det folk före henne, men det skiter vi i just nu!

 


Stardust

Dags för lite film! Tänkte rekommendera en av mina absoluta favoritfilmer: Stardust!

Originell är nog det ordet jag vill förklara den med. Det är en fantasy och har såklart lite häxor och enhörningar, men mycket i filmen är nytt påhitt. Jag älskar storyn, karaktärerna, världen men framför allt humorn! Den är skit rolig på ett icke överdrivet sätt. Svårt att förklara... Ni får en trailer istället!


Emma - 2008-10-05



Här har vi den första fotosessionen mellan mig och underbara Emma! Vi har haft många fler efter det och jag älskar verkligen att fotografera henne! Emma är helt klart min musa Nr 2!

Jag hade sett många bilder av henne på internet och ville jätte gärna fota henne. När hon ställde upp behövde vi bara ett tema. Jag hade redan spanat in hennes snygga peruk och klädesvalet följde naturligt.

Bilderna är fotograferade vid gamla Växthuset i Karlstad, bortanför Kroppkärrsjön. Jag älskar att fotografera nära hemma, då kan man snabbt gå och kolla igenom bilderna efteråt!

Retuscheringen märker jag är både gamla och ny. Kan ni gissa vilka som är vilka? Den översta bilder är såklart ny men resten får ni lista ut själva! Bild nr 3 känner nog många igen! Det är en av mina favoritbilder och har varit med i många utställningar!







Fotograf / retusch: Rebecka Bergvall
Modell / smink: Emma Persson


Jakob - 2008-09-30



Jakob var nog den första killen jag fotograferade seriöst. Ni kanske har märkt att jag håller mig till tjejer? Vet inte varför, men tycker det är roligare att fota tjejer, finns så mycket mer man kan göra då! Hursomhelst! Jakob gick i min klass i gymnasiet (Sam-Kultur) och gick med på att bli mitt marsvin ibland. Jätte trevlig kille och spelar hemskt bra på gitarren!

Vi åkte ut till Alster Herrgård (Karlstad) och fotograferade. Ett jätte fint ställe där jag har fotograferat flera gånger (och kommer troligen gör igen).

Retuschen är väldigt enkel. Killar är jätte svåra att retuschera tycker jag! Jag är osäker på vad man ska fixa till och vad man ska lämna. De ska ju inte ha en sådan babyhud som man ger tjejer. Men jag tycker jag lyckats väldgt bra här! Tänk på att Jakob är min första manliga modell!



Fotograf / retusch: Rebecka Bergvall
Modell: Jakob Jonsson


Nia - 2008-09-20



Nia var en jätte söt tjej jag kände för några år sedan. När hon satte i sitt underbara hår var jag bara tvungen att fotografera henne! Och jag hade sett denna gröna kran liggande på hamnen.

Jag hade inte köt en reflexskärm än, så det förstörde verkligen de här bilderna! Allt var mörkt och grönt, och jag kunde verkligen inte retuschera för 5 öre. De bilderna jag lägger upp nu är den gamla retuschen med några små ändringar jag har gjort nu. T ex har jag tagit bort den gröna tonen från ansiktet, ljusat upp och fixat till hyn och ögonen. Det var verkligen synd att den här sessionen inte blev så lyckad, jag hade en underbar miljö och modell men strulade ändå till den. Aja, bilderna blev mycket bättre nu efter en kort retusch!





Fotograf / retusch: Rebecka Bergvall
Modell / smink: Nia


Fanny - 2008-09-06

Den här fotograferingen hade jag på Fannys förfrågan. Hon hade kommit ur en jobbig period och kunde äntligen känna sig nöjd med sin kropp. Därför ville hon ha lite mer nakna bilder. Det var en regning dag och jag, Fanny och hennes dåvarande pojkvän stack iväg till andra sidan Kroppkärrsjön. Det finns en jätte mysig brygga där som jag ville fota vid.

Det var en kul men kort session eftersom Fanny började frysa ganska fort. Det mest underhållande var när en gubbe och sin hund gick förbi, har aldrig sett någon glo så mycket!

Det blev få bilder och bara en var riktigt bra. Och när jag säger riktigt bra så menar jag förbannat bra! Detta är min absoluta favoritbild jag har tagit hittills! Det är framför allt bra strukturerat med bakgrunden. Och den underbara kontrasten! Även här är det lite naket, men jag vill kalla det fine art och sensuellt. Det är en vacker bild och inte porrig! Eller var tycker ni?



Fotograf / retusch: Rebecka Bergvall
Modell / smink: Fanny Stiernelöf


Blekning i 3 etapper!

Innan, under och efter!





Äntligen!

Jag ska äntligen färga mitt hår igen! Det var ca 4 månader sedan sist och jag har världens enormaste utväxt! Idag blir det bara blekning av utväxten, färgningen sker imorgon. Under tiden kan ni få se hur underbart osminkad jag är med mitt otvättade hår! :D


Toodels!

Härligt med fredagar! Dagen som man kan lata sig utan att få dåligt samvete! Har dock suttit uppe sedan kl 10 och pysslat på datorn, bland annat med bloggen. Har suttit och valt ut och retuscherat alla bilder till de gamla fotosessionerna. Sedan har jag fixat varje inlägg och skrivit kommentarer osv. Har 12 st färdiga inlägg som bara väntar på att bli publicerade! Men ska försöka hålla mig med att bara publicera 2 st om dagen. Men det är svårt! Jag vill så gärna visa dem! Dumt att jag har så få bevakare.... *hint hint*

Om ni har någon vän som tycker om bilder kan ni väll tipsa om min blogg? :D

Wilykit - 2008-06-03



Wops! Jag måste ha varit väldigt produktiv den 3 juni! Jag ser att jag fotograferade Tove och Wilykit på samma sag! Om jag är inspirerad så orkar jag aldrig vänta, vill göra allt just den sekunden jag får idén!

Den här sessionen minns jag tydligt att jag ville ha för mitt nya fina golv. Temat är uppenbarligen svartvit, både fotografiskt och klädesmässigt. Vi la till och med till en vit lins.

Ljussättningen var dagsljus från mitt fönster, så även här fick jag ha hög ISO. De blev ganska brusigt och inte de bästa bilderna jag tagit tyvärr. Fick inte till ljuset tycker jag. Men jag ägde ingen reflexskärm än så det kan inte hjälpas.

Wilykit är en jätte trevlig modell från Karlstad. Jag har inte koll på vad hon pysslar med nu, men vi hade några få sessioner ihop. Hon har en underbar figur och jag älskar att hon inte är en zero-size modell! Jag tänker inte följa normen med att bara fota smala tjejer. Jag fotar de som jag ser något extra i, oavsett ålder eller storlek. Och Wilykit har verkligen det där lilla extra!







Fotograf / retusch: Rebecka Bergvall
Modell / smink: Wilykit


Tove - 2008-06-03



Oj! Tänk att jag hade en 4 månaders paus från den senaste Tove sessionen! Jag måste ha haft mycket skolarbete, eller så fotade jag abstrakta bilder.

Den här fotosessionen har jag för mig att Tove frågade om. Hon ville ha några bilder av sin studentklänning. Nej, det är inte studentbilder, mössan saknas som ni ser. Snarare några enkla bilder vi fotograferade i mitt rum. Bara dagsljus och ingen blixt. Fick ha ganska hög ISO så bilderna är ganska korniga.

Den här sessionen blev lite naken. Men jag vill absolut inte kalla det porr! Kvinnans former så vackra, och det är det jag vill förmedla. Jag har än så länge bara fotat en nude shoot, och kan lätt tänka mig fler. Men jag vill verkligen inte ha porriga bilder, utan snarare vackra och sensuella. Fine art som det heter. Om ni förstår skillnaden?

Jag kan se att jag fortfarande inte var vidare bra på retusch, speciellt huden. Men men, man lär sig!




Fotograf / retusch: Rebecka Bergvall
Modell / smink: Tove


Tove - 2008-02-22



Tove, Tove, Tove. Tove var nog min första musa. Vi fotograferade flera gånger, var bra vänner och hade hysteriskt roligt ihop! Hon ställde alltid upp på mina galna idéer. Detta är väll det bästa exemplet!

Som några av er vet började jag fotografera abstrakta bilder med målarfärg och stearinljus. Självklart ville jag köra en liknande session med en modell! Jag nämnde idén till Tove och hon var på! Så en dag efter skolan drog vi till gymnastiksalen och låste in oss i ett tomt omklädningsrum. Med oss hade vi en stor flaska svart målarfärg!

Det var hysteriskt kul att kladda ner Tove! Troligen en av de roligaste sessioner jag någonsin har haft! Sedan började fotograferingen. Jag visste redan i början att jag ville ha svartvita bilder med röda läppar. Vi ville inte köra helt naket så det blev trosor och BH.

Retuscheringen är aningen överdriven, men det var så jag ville ha det. Måste säga att jag fortfarande älskar den första bilden! Modell-docka är en av mina svagheter.

Städningen gick faktiskt ganska fort. Vi hade valt ett duschrum med flit eftersom vi tänkte kladda! Men det roligaste på hela dagen var nog när en klass tjejer började banka på dörren mitt  under fotosessionen. De skrek och sparkade på dörren! Vi försökte förklara att rummet var upptaget och att de inte gick att duscha. Till sist drog de med en lärare för att öppna. In kom de arga som bin! Men efter en titt i duschrummet blev det helt tyst. Någon sa typ "Oj då" och sedan gick de alla tyst därifrån. Haha!







Fotograf / retusch: Rebecka Bergvall
Modell / smink: Tove


Ännu en ny header!

Denna gång får Jakob pryda min blogg! Dags med en kille tycker jag, ska inte vara könsdiskriminerande här! ;) Vad tycker ni?


Va gött livet är!

Sitter nu och lyssnar på bra musik och fixar kommande inlägg till bloggen (har 5 st gamla fotosessioner sparade, nästa kommer upp senare ikväll).

Idag är en bra dag, det går inte att förklara varför men det bara är det! Har en perfekt låt till denna dag, det är originellt en Beatles, men jag tycker bättre om "Across the Universe" version av den! Ni får en ful youtube video, titta inte, men lyssna på låten! Den är helt underbar!


Dear Prudence, won't you come out to play
Dear Prudence, greet the brand new day
The sun is up, the sky is blue
It's beautiful and so are you
Dear Prudence won't you come out to play

Dear Prudence open up your eyes
Dear Prudence see the sunny skies
The wind is low the birds will sing
That you are part of everything
Dear Prudence won't you open up your eyes?

Look around round round
Look around round round
Oh look around



Dagens bild(er)

Gick ut på en kort promenad på sjön imorse. Självklart följde kameran med. Här har ni två exempel. De har helt olika färgnyanser, men men, tycke de var fina så.






Lisa & Anna - 2008-01-26



Lisa och Anna och jag! Te, bubbelbad, ansiktsmask, te, promenader, te, powernap och ännu lite te! Lisa och Anna är helt klart mina bästa vänner! De är (eller snarare var) mina grannar och under några år gång sågs vi hela tiden! Lisa är min äldsta vän, vi växte upp tillsammans och under mina mobbade år i skolan var hon min ända vän. Jag och Anna brukade bråka över Lisa som små, men när vi började gymnasiet blev det vi tre! Fan vad jag saknar er! Ni är BÄST!

Men nog med nostalgi! Den här fotosessionen var såklart ett galet påhitt jag hade. Vem vill inte klä upp, sminka och dra ut sin vänner på en järnväg mitt i vintern!? Kläderna och sminket var såklart mitt, och det var en rolig dag vi hade. Lisa och Anna håller dock kanske inte med, det var trots allt januari och kallt ute! I mellan fotograferingarna hade de varma filtar runt om sig. Ska också tillägga att den där järnvägen är några km raksträcka, så vi hade alltid koll på läget långt innan några tåg kom, så oroa er inte!

När det gäller bilderna är jag nöjd. Förvisso kunde jag göra mycket bättre nu, men detta var ett stort steg för mig då. Här kunde jag verkligen uttrycka min stora passion: alternativt mode och kontraster! De två första bilderna var även med i flera av mina utställningar och har till och med blivit publicerade i tidningen FOTO.

Vingarna Lisa har på sig ligger fortfarande i min garderob. Jag kanske borde köra en ny session med dem? De är trots allt jävligt söta!

Oh! Insåg just att det var exakt 3 år sedan denna fotografering var. Det är ju den 26 januari idag med! Nej, nog snack och dags för bilder! Den sista är snarare en "behind the scenes bild".




(Behind the scenes)


Fotograf / retusch / smink: Rebecka Bergvall
Modell: Lisa Malmborg & Anna Bergström


Ny header

Vad tycks!? Kommentera, kommentera!


Bella - 2008-01-22



Nu ska jag visa mina absolut första seriösa modell- och poträttbilder jag någonsin tog! Året var 2008 och bilderna är tagna den 22 januari. Under den här tiden gick jag årskurs 2 i gymnasiet (Sam-kultur på Sundsta i Karlstad). En av kurserna jag gick var Foto A. Det är faktiskt den ända fotokursen jag tyvärr gick i hela gymnasiet. Jag hade inte väckt det stora fotointresset i tid för att välja media. Hur som helst hade skolan (Tingvalla) en lite skitstudio som vi fick använda. Tro det eller ej, men detta är första och nästan ända gången jag har använt en studio! Med det sagt så tycker jag faktiskt att jag gjorde ett hyfsat bra jobb. Speciellt i åtanken att jag inte hade en aning vad jag höll på med!

Retuscheringen är löjligt dålig, men jag minns hur stolt jag var då! Jag lämnar bilderna som de är så ni kan se att jag faktiskt har utvecklats (hoppas jag)! Vitbalansen är off och varje bild har helt olika färgnyanser. De ser rätt roliga ut tillsammans!

Modellen heter Bella och är en jätte trevlig tjej jag träffade via Tim Sterner. Vi var nog båda nöjda med sessionen, men framför allt var det en rolig dag med en massa blixtar och ombyten! Kan tillägga att studion var i samma rum som de två fotolärarnas kontor. Det blev en väldigt, väldigt underhållande dag!

Sist men inte minst måste jag ju berätta att jag fick MVG i den kursen! Det är lite roligt för jag och den läraren var ingen bra mix precis. Vi bråkade varje lektion! Jag tyckte han var dålig och inte lärde mig nått, plus att jag ville göra alla saker på mitt egna sätt. Det slutade med att vi accepterade varandra. Jag gjorde precis som jag själv ville och fick bra bilder som resultat. Han stod inte i vägen och gav mig till sist MVG  Yeay! Jag lärde mig nog tusen gånger mer via honom, eftersom han var så dålig var man tvungen att ta reda på allt själv. Och tro mig, jag var verkligen värd det MVG!

Nu för lite bilder!






Fotograf / retusch: Rebecka Bergvall
Modell / smink: Bella


En idé!

Godmorgon på er alla!
Somnade äntligen igår runt 4 tiden, men inte utan att jag hade några planer. Just nu är det väldigt lite att göra på jobbet, så har en massa lediga dagar framför mig som jag måste fylla i.

Min tanke var att skapa en ny kategori här på bloggen där jag lägger till alla fotosessioner jag har haft med modeller. Börjar med min första session, några bilder, lite text om när det var osv. Och att jag sedan gör så fram till idag. Det blir en herrans massa bilder, men då har man alla samlade på ett och samma ställe!

Vad tror ni!? Är det en bra idé? Skulle ni uppskatta att kunna bläddra igenom alla mina tidigare mode-, modell- och porträttbilder? Tell me!

Inspiration och ny/gamla bilder på Jenny!

Kan inte sova. Försökte i någon timma men gav helt enkelt upp! Istället har jag glott mig galen på denna hysteriskt vackra bild tagen av Mario Testino! Modellen är givetvis skådespelerskan Anne Hathaway och bilden är publicerad i novemberupplagan av amerikanska Vogue 2010. Jag älskar Marios bilder! Nog därför jag lägger tid och energi på att bläddra igenom tidningen. Jag borde egentligen få panikångest över hur smala och snygga modellerna är. Men det ända jag ser är bilder, otroliga bilder som jag bara dreglar över. Inte pga hur snygg modellen är, utan för hur snyggt det är fotograferat! Rätt ljussättning, vitbalans, vinklar och poser! *Drooool*

Ja.... ehm.....
Som jag sa kunde jag inte somna, utan satte mig här vid datorn istället och började retuschera några bilder. Inspirationen kommer givetvis från Marios bild. Men mina bilder är helt annorlunda och jag drar retuschen åt ett extremt håll. Jag säger bara en sak: Kontraster!

(Bild från Vogue)


(Mina bilder)




Fotograf / retusch: Rebecka Bergvall
Modell / smink: Jenny Wimmerstedt

Dagens bild(er)

Satt och kollade igenom några av mina gamla bilder för att lägga upp här på bloggen. Traskade in i en Elina mapp och hittade två favoriter. Men eftersom jag är inne på svartvit just nu retuscherade jag om bilderna. De är tagna i september 2009 framför Tingvallagymnasiet. Enjoy!





Fotograf / retusch: Rebecka Bergvall
Modell / smink: Elina Kaukosalo

Games and movies

Hejsan hoppsan!

Det var länge sedan jag skrev, men det är bara för att absolut ingenting har hänt! Har spenderat morgonen åt mitt nya tv-spel Okami (kolla video här) och kvällarna på jobbet. Idag besökte jag också min kära vän SF. Nej, jag var inte på en till bio, utan hämtade två förhandsvisningsbiljetter! Minns ni att jag för nån vecka sedan pratade om filmen "The Kings Speech" och hur gärna jag ville se den. Roligt nog fick jag veta några dagar senare att den skulle visas gratis, så nu har jag två biljetter till på tisdag den 1 feb! Lääääängtar! Ska ta med mig mamma, hon och jag går aldrig på bio och det är sällan det finns en film vi båda vill se.

På tala om film så har jag, Isak och Robin börjat på Star Wars trilogin (de äldre filmerna). Såg första nån dag sen och ska se tvåan på torsdag. De är löjligt bra, även fast man sitter och stör sig på massa saker. Har ni t ex lagt märket på att Luke Skywalker har på sig en gul läderjacka i sista scenen i första filmen (den då de går fram och får medaljer från princess Lea)? Den är så otroligt ful så det finns inte. Men jag älskar honom ändå.

May the force be with you!

Dagens bild

Saknar färg! Börjar bli lite trött på allt det vita.

 


Not much happening

Ni kanske märkte att jag bytte ut headern till svartvit. Är nog bättre att hålla det till svartvit, så länge. Sitter nu och tar det lite lugnt efter ett riktigt ståhej i köket. Jag ska laga Lisas ugnsbakade rotfrukter, så det har blivit massa skalande och skärande av grönsaker. Det som finns i är: potatis, lök, vitlök, rotkol, palsternacka, rödbetor, champinjoner och morötter! Nyttigt värre! Robin är på väg och jag hoppas kunna få hit Isak också. Vi får se vad som händer sen, kanske Mario Kart ballon battle eller någon bra film. Är sugen på att se Wall-E igen!

More black and white

Blev så inspirerad av de förra bilderna att jag gick tillbaka och retuscherade några gamla. De blev himla snygga svartvita if I may say so myself! Enjoy, och glöm inte att klicka på miniatyrerna för mycket större och bättre bilder!












Black and white

Åkte ut på en mysig biltur idag. Så vackert ute! Här får ni två slarviga bilder ^.^





Nya bilder!

Två nya bilder. Klicka på miniatyrerna för större bild!

 


Fotograf / retusch: Rebecka Bergvall
Modell / smink: Viktoria Leposavic


Wake me!

God morgon!
Ja jag vet, klockan är 10:30 och det är för sent att säga god morgon. Inte för mig, om jag kliver upp kl 13:00 så är det fortfarande "god morgon" som gäller!
Har haft lite strul med min väckarklocka den senaste tiden. Har en mobil som ska väcka mig, men jag sover rakt igenom den! Eller snarare, jag sträcker mig fram undermedvetet och stänger av den. Vaknar sedan vid 12 och upptäcker att jag håller mobilen i handen. Om den förmodan väcker mig så säger jag till mig själv "bara 5 minuter till" och vaknar vid 12 likaså.

Igår tog jag drastiska steg! Jag satte inte bara på väckarklockan, satt den på 3 gånger! En vid 10.00, nästa vid 10.10 och sist men inte minst 10.15. Alla har tre olika störande ringsignaler som jag absolut hatar. Och så ökade jag volymen så att jag flyger i taket om jag råkade hålla den nära örat.

Som ni nog kan gissa så funkade det! Jag är vaken, fast det tog mig ALLA tre ringsignaler för att kliva upp! Nu måste jag bara komma på något produktivt jag kan göra med dagen..... Hmmm.....?

Fråga!

Upptäckte just en hemsk sak med min blogg! När man går ner till slutet av sidan finns det ingen "äldre inlägg" knapp! :O Jag kan inte heller hitta ett bra ställe som förklarar hur man lägger till det. Någon som vet!?

Dagens bild


Fotograf: Rebecka Bergvall
Modell / smink / retush: ChaosModel

Tron

Då är jag tillbaka ifrån bion! Tron var bra, men skulle säkert vara bättre ifall man visste bakgrund storyn! Den var inte menad för 3D i början och hade många 2D scener som de fixat till. Passade mig alldeles utmärkt eftersom dålig 3D ger en huvudverk. Men detta slapp jag alltså undan! Filmen är mycket snyggt gjort och har lagom med actionscenener. Men det bästa för mig var såklart kläderna och sminket. Gem (tjejen med vitt hår) var helt klart min favorit! Hon har ingen stor del i filmen förutom att stå och sitta på ett snyggt sätt, men men, det kan jag leva med.

Jag kan nog rekommendera filmen bara för att den är så vansinnigt snyggt gjord! Storyn är helt okej men inget utöver det vanliga. Tror den skulle vara snyggare som 2D, men 3D var inte dåligt gjord. Se den om ni vill, annars låt bli! :D


Utbyte av header.

Ni kanske märker att jag har bytt ut en av mina headers på bloggen. Tog bort den gamla vinterbilder och la till denna istället. Hoppas ni tycker om det!


Lets try it again...

Har nu köpt en biobiljett till Tron ikväll. Om jag har tur kanske jag får till och med se den. Skulle dock inte klaga på att få se en till bio gratis! ;) Den största anledningen varför jag ska dit är för att jag ska hämta ut två gratis förhandsvisningsbiljetter till Burlesque. Mycket förhandsvisningar nu, and i love it! SF bioklubb är det bästa som finns! Burlesque kommer vara den 4 bion jag har sett på 2 veckor, och jag har inte behövt betala för en ända av dem! 2 förhandsvisningar, en gratis pga att maskinen var trasig och en på ett presentkort jag fick i julklapp. Har jag sagt att jag älskar att gå på bio!?

På tala om Tron måste jag erkänna en sak! Jag har inte sett den första filmen och vet absolut ingenting om historien, men det var tack vare denna gudomligt snygga kvinna och hennes smink som får mig att vilja se den! INSPIRATION! Jenni, jag tänker på dig och hoppas att du någon gång vill köra en fotosession inspirerad av detta! (lägger till en bild för er som inte vet vem underbara Jenni ifrån Göteborg är).






Fotograf / retusch: Rebecka Bergvall
Modell / smink: Jenny Wimmerstedt

Dagens bild



Fotograf / retusch: Rebecka Bergvall
Modell / smink: Emma Persson

Tankar om tv-spel

Har under nån veckas tid spelat igenom Zelda - Twilight Princess igen. Spelade det för första gången på Gamecube nått år sedan. Nu provade jag det på mitt nya fina Wii. Vet att det kom ut år 2006, men vem orkar lägga ut 600 kr på ett spel när man kan få det för någon hundralapp senare? Så tänkte i allefall jag när det kom ut, kan tillägga att jag inte var ett sådant stort Zelda fan då. Jag växte aldrig upp med det som många andra gjorde.

Tv-spel är bland det roligaste jag vet! Och anledningen är nog för att jag aldrig hade ett som liten. Lisa hade ett underbart SEGA och Nintendo 64, men det tog extremt mycket för att övertyga henne att spela nått.  Jag kommer inte ihåg hur gammal jag var när jag fick mitt gamecube i julklapp, men det är helt klart den bästa presenten någonsin! Har varit ett tv-spels freak sedan dess! Dock långt ifrån en riktigt nörd eftersom jag inte köper alla spelen så fort de kommer ut och har koll på internet. Mina favorit spel är såklart äventyr som t ex Zelda. Man springer omkring i olika värdar, löser uppdrag, plockar upp grejer och dödar ondskefulla monster! Jag är också helt kär i några RPG spel som Tales of Symphonia (som jag har skrivit mer om här). Resident Evil spelar jag på tok för mycket och självklart har Mario Kart ett speciellt ställe i mitt hjärta!

Nu det senaste året slog jag till på stort! Jag älskar mitt gamla Gamecube och ville egentligen inte byta till Wii, men de hade slutat tillverka nya spel så det blev till slut ett måste. Så en natt (när jag inte kunde somna) var jag inne på Amazon och köpte ett Wii, 4 kontroller och numchucks och 23 spel! Ohyggligt mycket jag vet, men jag fick allt för ca 5000 kr bara! Hur då? Jo, jag köpte allt såklart begagnat. Det funkar lika bra och man sparar tusenlappar! Hittills har jag bara provat på kanske 7 av spelen. Men jag har ju rätt lång tid på mig så ingen idé att stressa! ;)

För vissa är det kanske svårt att förstå hur man kan lägga ut så mycket tid och pengar på tv-spel. Ska se om jag kan förklara det på ett bra sätt... När jag spelar ett spel lever jag mig helt och hållet  in i det. Allt utanför och i det riktiga livet glöms bort. Så på ett sätt kan man säga att jag spelar för att undgå verkligheten, t ex dagar då man är nere. Istället för droger eller fylla så spelar jag bort mina bekymmer! Mycket mer hälsosammare  :D Men nej, det är såklart inte bara en sådan sak. Spel är så oerhört kul också! Man blir så glad av det och det är ett sätt att spendera tiden. Andra läser böcker, går långa promenader, tränar eller vad som helst. Jag spelar tv-spel!

Hoppas jag inte låter som en total idiot nu! Men spel har en stor del av mitt hjärta  och var en stor del i min uppväxt. Jag var mobbad som fan som liten och hade inte många vänner (tills typ 8an). Och spel hjälpte mig att stå ut med den förjävliga vardagen. Det kan ni nog förstå? Ni har säkert något ni gjorde som små som ger er sådana där underbara nostalgiska glädjespurtar! Bara man tänker på det blir man varm och glad inuti.

Men men, nu har jag pladdrat på om spel på tok för mycket! Men det vore kul att se vad ni minns från er barndom? Vad är era brinnande intressen och som får er på glatt humör! bara ni tänker på det? Och vad var era favoritspel som små!? Spelar ingen roll om det är kortspel, brädspel, dataspel eller tv-spel. Nått hade ni!

Nu ska jag springa till jobbat. Hoppas bussen inte är försenad! Ska sitta och fundera på vilket spel jag ska börja på sen, nu när Zelda är klart! :D

Ännu en bild!


Fotograf / retusch: Rebecka Bergvall
Modell / smink: Viktoria Leposavic

Fler bilder på Viktoria

Innan vi åkte till en lägenhet för att fota åkte vi först ute på Skutberget. Det var otroligt vackert med solsken och dimma. Man behöver egentligen inget mer än solsken och en reflexskärm för att få bra ljus! Och de som känner till mina bilder vet att jag är bäst på befintligt ljus!




Fotograf / retusch: Rebecka Bergvall
Modell / smink: Viktoria Leposavic

Fotosession med Viktoria!

Här får ni ett litet sakprov av min och Viktorian fotosession i onsdags! Fler bilder kommer!



Fotograf / retusch: Rebecka Bergvall
Modell / smink: Viktoria Leposavic



Me, me, me!

Här får ni två osminkade och oretuscherade bilder på mig! Måste färga håret jag vet, har världens längsta utväxt!



Vill se!

Oh, på tala om film så måste jag visa en trailer! Filmen heter The Kings Speech och har peremiär den 4 feb. Inte bara har den två av mina favorit skådespelare (Colin Firth & Helen Bonham Carter) utan verkar ha en jätte bra handling! Älskar filmer som är "based on a true story" och den här ser så kul ut! Längta tills de kommer ut! Fattar dock verkligen inte varför det är 17 års gräns på den?



Love and other drugs

Var på bio idag igen och såg förhandsvisningen av Love and other drugs. En sjukt bra film med Anne Hathaway och Jake Gyllenhaal. Den klassas nog som en romantisk komedi, men jag vill nog säga att den är aningen mer åt drama hållet. Den är tusen gånger bättre än en vanlig Hollywood komedi i allefall! Efter som jag är så dålig på att förklara saker tydligt snor jag handlingen från SF:

"Jamie är en slipad säljare inom den cyniska läkemedelsbranschen. Med sin charm och skärpa gör han succé och inget verkar stå i vägen för hans lysande karriär. Tills han möter Maggie, ett yrväder vars enda fokus ligger i att ta tillvara på allt vad livet har att erbjuda. Jamie blir förälskad men är han villig att ge upp sina drömmar för en kärlek som omöjligen kan ha en framtid?"

Både skådespelarna gör ett grymt bra jobb i filmen, men det är nått speciellt med Anne Hathaway (hon har så otroligt vackra ögon)! Vill verkligen rekommendera den till alla, fast om man är lite känslig för nakenhet kanske detta inte är den bästa filmen för dig ;)



Värnen!

Åkte ut till Hammarö imorse och fotograferade lite. Jätte vackert där ute, och förutom att jag halkade några gånger så var det helt underbart! Tyckte bilderna blev lite tråkiga oretuscherade, så jag gav dem lite mer färg ;) Glöm inte att klicka på miniatyrerna för att se bilderna större!










Dagens bild

Här kommer en bild jag tog igår ute på Örsholmen. Ska ut igen snart och fota lite snö och natur! Tänkte prova att åka ut till Hammarö. Klicka på miniatyren för att få en större bild!

 


The Tourist

Då var jag tillbaka ifrån bion. Lustigt nog blev det inte Tron. När jag kollade på biljetter i förmiddags var det fullt med lediga platser, men när jag kollade igen på kvällen var allt fullbokat, förutom två platser! Jag tog såklart tillfället i akt och köpte en av platserna och åkte glatt till bion. Där fick jag sedan reda på att 3D maskinen var trasig och att hela filmen var inställd. Det var tydligen något fel med hemsidan så två platser såg ut att vara lediga, såklart den jag köpte. Men, istället fick jag se The Tourist gratis som plåster på såren. Jag klagar verkligen inte, hade tänkt se den ändå. Jag älskar SF!

Vad finns det att säga om The Tourist då... Den var bra, rolig och lagom action. Det kan aldrig gå fel med Johnny Depp och Angelina Jolie var otroligt vacker. Tyvärr satt det tre hysteriska tjejer bredvid mig som var tvungna att pladdra och kommentera allt i filmen! Visst är det okej om man suckar, hoppar till och viskar till sin kompis ibland, men INTE hela tiden! Fick fnatt på dem, så det förstörde ganska mycket av filmen. Ni skulle nog också få det efter 10 kommenterar som "Åh va snygg hon är... och smal också!". GAH!

Okej, tillbaka till filmen. Här får ni vad SF har att säga om den:
"Under en improviserad resa till Europa för att laga ett brustet hjärta, snubblar Frank oväntat in i ett flirtigt möte med Elise, en extraordinär kvinna som medvetet har korsat hans väg. Med de hisnande vackra Venedig och Paris som bakgrund, utvecklas deras romans snabbt och omedvetet och snart befinner de sig i en dödligt katt och råtta lek."

Jag är osäker om jag vill rekommendera den. Den är bra, verkligen, men vet inte om det är värt att lägga pengar på den? Men om man tycker om romantiska action komedier på mild nivå så är detta nått för dig! Men var beredd på att det sitter unga tjejer och suckar avundsjukt över att deras liv inte är s spännande. ;)

Nostalgi

Här får ni några av mina första bilder. Ni märker nog att jag tyckte väldigt mycket om färgerna rött, svart och rosa. Och rosor använde jag mig mycket av. Tog dem mellan 2007-2008. Klicka på bilderna för att se dem stora!



Tron!

Hejsan hoppsan!
Snart ska jag tra iväg på bio, ska se Tron i 3D. Är det någon som har sett den? Är den bra? Aja, det märker jag om en timme, sen får ni se om jag rekomenderar den eller inte. Imorgon händer lite grejs, så det kommer förhoppningsvis finnas nya bilder på bloggen snart. Tills dess kan ni få se min FÖRSTA riktigt bra bild! Jag tror det var 2007, sensommar och jag sprang omkring med en billig digital Canon kamera. Men men, det var tack vare den här bilden som intresset för foto väcktes. För er som inte vet så fotade jag bara abstrakta bilder på målarfärg och stearinljus i början. Kan ladda upp några så ni får se.


Dagens bild

Jag har varit dålig på att uppdatera bloggen på senaste tiden. Men inge mycket har hänt förutom att jag har haft nackspärr i två dagar. Här får ni en gamla bild, men ack vad jag älskar den!


Dagens bild(er)

För några dagar berättade jag om min och Viktorias inplanerade fotosession. Tyvärr kom det nått i vägen, så vi ska fotografera nästa vecka istället. Ni får istället se mina underbara grannbarn som jag fotograferade i sommras! Klicka på miniatyrerna för att se dem i full storlek!




Fotograf / retusch: Rebecka Bergvall
Modell: Isak Palenius, Josef Palenius, Sigrid Palenius, Samuel Palenius



Dagens bild

Vill ladda upp en till av mina bilder på vackra Tea. Jag hade velat fota henne i över ett år tills vi äntligen fick chansen. Det blev en kylig session i nån park i Stockholm. Synd att jag inte har några nära vänner som bor där dock. Vill hemskt gärna bara åka över och fotografera en massa snygga modeller!


Fotograf / retusch: Rebecka Bergvall
Modell / smink: Tea


David Eddings

De som känner mig vet att jag älskar att lyssna på ljudböcker! Favorit är Jim Dales version av Harry Potter. Jag är ett totalt Harry Potter freak och läser/lyssnar igenom alla böckerna minst 2 gånger om året. Jag har även lyssnat på lysande exempel som Twilight, Lord of the Rings och Pride and Predjudece. Kan verkligen rekommendera dessa!

Under de senaste 2-3 månaderna har jag dock lyssnat på David Eddings. Anledningen varför det har tagit så lång tid är för att de är 12 böcker! Första serien heter Belgariad, som består av 5 böcker. Efter det kommer Malloreon som också är 5 böcker. Och sist men inte minst har vi Belgarath the Sorcerer och Polgara the Sorceress. Böckerna är fantasy och sägs vara bäst efter Sagan om Ringen. Huvudkaraktären heter Garion och alla böckerna cirkulerar kring hans liv, för han är en ganska speciell pojke. Vill inte säga så mycket om dem, för man måste upptäcka dem själv. Om ni har en massa tid att läsa eller lyssna på ljudbok så tycker jag verkligen att ni borde ge dem en chans! Lägg märket till att jag läser dem på engelska, om ni vill ha dem på svenska heter serien Belgarion.

Nu när jag är klar känns det så tomt. Har lyssnat i flera månader och nu tog det helt plötsligt slut! Man blir lite besviken, t ex när sista Harry Potter boken kom ut, eller sista Sagan om Ringen filmen hade premiär. Man hade följt dem i några år och poff så fanns det inge mer! Ni kanske vet vad jag menar?

Frågan är vad jag ska lyssna på nu.... Har en helt annan serie från Eddings, men den är kortare, så efter det. Ska jag lyssna om Harry Potter? Funderar på att gå igenom några av Charles Dickens böcker. Har ni några bra bok tips kanske?

Dagens bild


Fotograf / retusch: Rebecka Bergvall
Modell / smink: Jenny Wimmerstedt


2011

Poff så var det år 2011! Gott nytt år på er alla en dag föresten!

RSS 2.0