Bilder på Robin

Robin och Isak har nyss fixat en stor fin lägenhet, och jag var bara tvungen att utnyttja den! Plus att jag vill komma igång med att fota och testa mina billiga blixt grejer mer noga. Som ni ser är det absolut ingen hemma studio, men jag tycker att de blir rätt härliga som svartvita. Vad tycker ni? Det är förresten i Robins och Isaks lägenhet jag och Victoria ska fota på måndag.



Fotograf / retusch: Rebecka Bergvall
Modell: Robin Karlsson Dahlgren


Fotosession på måndag!

Yesy! Jag och Victoria har bestämt dag för våran fotosession. Vi har vetat om varandra länge (mycket tack vare Elina), men vi har aldrig fotat tillsammans. Men på måndag blir det av, spännande!

Bilden är förresten tagen av en grymt duktig fotograf som heter Jessica Bergman. Nedan har ni en länk till hennes blogg, det dyker alltid upp nya spännande bilder!


Fotograf / retusch: Jessica Bergman
Modell / smink: Victoria Leposavic

Dagens bild(er)

Är lite trött på snön, så här får ni två fina vårbilder av Emma istället.




Fotograf / retusch: Rebecka Bergvall
Modell / smink: Emma Persson

Internet förstör mina bilder!

Ni som fotograferar och laddar upp era bilder på internet har säkert upptäckt samma sak som jag. När man sparar bilder för web (filen blir extra små och lätta att ladda upp) så ändras hela färgskalan. Har med två bilder, den översta är originalet och den nedre är datorn version av samma bild. Visst blir det helt fruktansvärt fult! Fick nog och googlade upp en lösning. Hittade en bra guide och tror problemet är löst nu, men tänk på alla bilder som har förstörts när man laddar upp dem på internet! :O

Sidan jag tog hjälp av funkade bra, men innan ni ändrar nått, kolla noga vilka inställningar datorn redan har och skriv ner! Om du ändrar och vill ha tillbaka det sen och inte kommer ihåg, då blir det surt!

http://www.viget.com/inspire/the-mysterious-save-for-web-color-shift/


Komma igång!

Jag har bestämt mig, jag måste börja fotografera mer!
Det senaste året har inte varit bra för mitt fotande. Jag tappade intresset lite, min kamera gick sönder, jag blev blåst på en annan kamera. Men nu har jag en fullt fungerande kamera (Canon 5D) och ett nytt underbart objektiv (Canon 24-70mm). Nu har jag inga ursäkter längre!

Jag är himla sugen på att börja fotografera modellbilder igen, speciellt alternativa. Visst är det lite svårt med kylan och mörkret, men det ska gå att lösa. Om jag hade en bra hemmastudio skulle det såklart vara bäst, men det har jag inte och får lösa det på annat sätt! Har frågat runt lite bland olika tjejer i Karlstad, sådana jag ser något speciellt hos. Förhoppningsvis har jag lite fotograferingar inbokade till januari! Och självklart kommer bilderna dyka upp här på min blogg!

Om någon av er är intresserade så hör av er till min e-mail: [email protected]. Kan inte lova nått, men hör gärna av er!

Wish me luck!

Några bilder

Hej igen!
Nu är jag tillbaka efter en god jul! Som ni säkert förstår har det varit fullt upp, men ska försöka komma igång igen och blogga lite mer. Under tiden kan ni få två julbilder. Jag har inte tagit tillfället i akt än att fotografera granen. Får se om jag har tid senare...






Marsipan figurer





Snart är det jul!

Tänk, om 2 dagar är det jul! Tyvärr har jag haft väldigt lite julkänsla i år. De senaste dagarna har jag jobbat och kommit hem jätte trött. Men idag är sista dagen, kanske att det känns mer juligt imorgon. Idag har vi gjort knäck i allefall. Mycket, mycket gott! Knäck är nog min favorit, vilken är eran? Har ni någon julig tradition varje år? Göra knäck, se en viss julfilm, pynta granen? Berätta!

Dagens bild(er)














Pepparkakshus del 2

Här får ni se det färdiga resultatet av vårt pepparkakshus!




Inspiration från Vogue

De som känner mig vet att jag beställde 12 nr av amerikanska Vogue borta i USA. Tidningarna dyker upp här i Sverige en efter än när diverse familjmedlemar reser fram och tillbaka. Jag kan sitta och glo i timmar. Deras reklamer är otroligt fina och inspirerande! Så här har vi några få av mina favoritbilder som jag hittade på Vogues hemsida.

Anne Hathaway

 

Marion Cotillard

 

Marion Cotillard

 

Foto: Steven Meisel


Dagens bild


Fotograf: Rebecka Bergvall
Modell / smink / retush: ChaosModel

Dagens bild


Fotograf / retusch: Rebecka Bergvall
Modell / smink: Tea


Julgodis - Mozartkulor


(Bild tagen från google)

Idag har jag och Linnea börjat på julgodis. Det blev Mozartkulor och tänkte dela med mig av receptet. Det är väldigt enkelt, man behöver bara lite tålamod.

Vad man behöver:
- Mjuk nougat (Odense Nougat)
- Mandelmassa
- Ljus eller mörk choklad

Börja med att skära nougaten i små fyrkanter. Ta sedan en bit mandelmassa och platta till i handen. Lägg en bit nougat i och täck med mandelmassan, rulla till en boll.

När du är klar med alla kulor är det dags att smälta chokladen. Jag fick lära min av Linnea att det finns många saker man inte får göra.
- Regel 1: Smält ALDRIG choklad i en metallskål och använd ALDRIG metallbestick för att röra om. Detta är för att behålla chokladen glansig, och den får även vita fläckar om man använder metall. Använd istället en keramikskål och en slev i trä.
- Regel 2: Koka aldrig vattnet! Ha en låg temperatur och låt chokladen smälta sakta i ångbad. Skålen ska inte röra vattnet utan ligga på toppen av kastrullen. Det räcker med ca 1 cm vatten. Om man överstigen en viss temperatur smakar chokladen inte lika gott (vet tyvärr inte vilken temperatur).

När chokladen är smällt och bollarna rullade är det dags att doppa dem. Antingen kan man göra det gamla goda sättet: Släppa ner dem i chokladen och fiska upp dem med en sked och lägg på bakplåtspapper.

Jag kom dock på en briljant ny idé idag som jag kan rekommendera!

Det du behöver:
- Tandpetare
- Bakplåtspapper
- En bit frigolit eller liknande

Ta frigoliten (eller liknande) och rulla in den i bakplåtspapper. Tejp fungerar inte bra så använd tandpetare för att fästa den. Stick i en tandpetare i varje Mozartkula också. På så sätt kan du doppa ner den i chokladen utan att kladdar lika mycket. Efter du har låtit chokladen rinna av sticker du in tandpetaren i frigoliten. Chokladen rinner på så sätt av kulan och gör den mycket snyggare!


Jag hoppas detta kan vara till användning för någon. Mozartkulor är bland det godaste julgodiset tycker jag! Förutom knäck då! Här kan ni få lite bilder ifrån mitt julbak så ni förstår vad jag menar.


Dagens bild(er)

Här kommer två bilder jag tog idag. Har inte fotat blommor på väldigt, väldigt länge!






Pepparkakshus del 1

I måndags började jag och Linnea (min syster) det stora projektet att bygga ett pepparkakshus! Del 1: pynta väggar och låt torka i ett dygn. Del 2, sätt ihop huset och låt torka en halv dag. Del 3, fixa taket! Vi är nu klara med allt, bilder på det färdiga resultatet kommer senare.

Ni får även se hur otroligt långt mitt hår är just nu. Och min superduper fina utväxt! Dags att färga och klippa innan jul. Linnea hotar med att 20 cm måste ryka av, men jag sätter gränsen på 10 cm!


Dagens bild


Fotograf / retusch: Rebecka Bergvall
Modell / smink: Elina Kaukosalo


Vad tycker ni?

Ser det konstigt ut med en färgglad header på toppen av sidan? Ska jag hålla mig till bara svartvitt eller tycker ni jag ska lägga till lite färg? Kommentera, kommentera, kommentera!


Dagens bild




Tales of Symphonia

Idag blir det wii igen! Martin kommer över och jag tror jag lyckades få honom beroende att Resident Evil 4! Har någon av er spelat det? Vad tycker ni? Jämfört med de andra spelen så har den mest fri kontroll över vinklar, plus att man kan sikta för att skjuta. Det tycker jag är grymt bra! Dock kan jag inte spanska, men jag kan gissa vad de säger.


Jag ska också tipsa er om ett av de bästa Gamecube spelen jag någonsin har kört (och jag har ca 30-40 spel)! Tales of Symphonia heter det och är ett klassiskt RPG spel. Jag råkade komma över det begagnat i en spel affär i USA för ca 20 dollar och tyckte det såg kul ut. En av mina bästa deals! Här i Sverige får man lägga ut minst 500 kr, och då är den också begagnad. Här får ni grund storyn tagen ifrån Wikipedia.

"The game begins in the world of Sylvarant, a land that is suffering a steady loss of mana, the energy source that is needed both for magic and to support life itself. As crops begin to wither and hardship sets in, the people turn their hopes to the Chosen, a servant and messiah of the Goddess Martel, who can reverse the ills of the world by completing the Journey of World Regeneration. In order to regenerate the world, the Chosen must travel from continent to continent, awakening the  Summon spirits that sleep at ancient shrines known as "seals." With every seal released, the Chosen comes closer and closer to becoming an angel. Once the Chosen fully transforms into an angel, the world will be regenerated."

Okej. Spelet går ut på att rädda världen (ovanligt nog). Man spelar flera karaktärer, alla har sina special vapen och funktioner. Man levlar upp, hittar nya items, upptäcker en helt ny värd full av karaktärer och uppdrag. Det bästa med spelet är dock storyn, om du inte tycker om filmsekvenser och fälja dialoger är detta spel inte för dig. Men för alla andra rekommenderar jag det verkligen! Spelet innehåller också ca 80 speltimmar vilket inte är fel!

Här få ni se intro videon:


Dagens bild


Fotograf / retusch: Rebecka Bergvall
Modell: Louize


Dagens bild


Fotograf / retush: Rebecka Bergvall
Modell / smink: Felicia



Fail!

Som ni märker försvann bilden på toppen av sidan, ska försöka klura ut det, men tills vidare får det va tomt!

Wii

Idag kommer Robin och Martin över för att spela Wii! Jag fick mitt wii ganska nyligen så har inte hunnit spela så många av alla spel än. Det kommer nog komma lite tankar och åsikter när jag kör igenom dem här på bloggen. Idag kommer vi troligen köra Mario Kart, Resident Evil 4 och Super Mario Bros. Jätte bra blandning jag vet! Alla spelen är underbart bra på sitt egna vis!


Dagens bild


Fotograf / retush: Rebecka Bergvall
Modell / smink: Jenny Wimmerstedt


Ny blogg!

Har äntligen skaffat mig en seriös blogg! Har tänkt länga på det men har bara inte blivit av. Men nu så! Har suttit och pysslat på olika inställningar och designen hela dagen. Det kommer nog bli många fler ändringar, så om den ändras hipp och happ så vet ni varför!

Tanken med den här bloggen är framför allt att ladda upp olika bilder. Men det kommer nog bli lite tankar och recensioner på spel och filmer också. Vi märker vad som kommer upp!

Måste ta med en bild också! Här är en av mina vinterbilder jag nyss tog med mitt splittrans nya Canon 24.70mm objektiv!




RSS 2.0