Jag lever!

Nu var det ett tag sedan jag skrev här på bloggen. Jag opererade foten fredag den 11. Först hade jag en tid vid 7, men de ringde och ombokade tills kl 11.00 istället. Jag skulle fasta och fick inte dricka eller äta något från midnatt natten innan operationen (torsdag). När jag väl kom dit bytte jag om till fula sjukhuskläder, och sedan fick jag vänta igen. Tiden gick och ingen läkare kom. Det hade blivit en komplikation i operationen innan som drog ut på tiden. De gav mig en säng och stack in en nål med dropp i handen.
Runt 19.00 kom kirurgen och kollade benet. Svullnaden hade gått ner och det var dags för att opereras. Innan viste jag inte om jag skulle bli sövd eller om de bara skulle ge mig en ryggmärgsbedövning, som tur va sövde de mig. Kommer ihåg att jag låg i operationsalen och kollade upp på de enorma lamporna, sedan slocknade allt. Vaknade upp helt "groggy" med mamma och pappa bredvid mig. Jag kunde inte göra så mycket mer än att stöna, min fot gjorde verkligen ont! Sköterkan gav mig tydligen olika smärtstillande, men inget hjälpte så till slut gav de mig morfin. Smärtan försvann lite men allt snurrade. Det tog mig nog 40 minuter att komma till bra medvetande. Ville ha vatten, men spydde upp det direkt efteråt. Bläää!
Klockan var nu runt 23.00 och de bestämde att jag skulle sova över på sjukhuset. Fick åka genom de tomma korridorerna i min säng halft medveten. De tog mig till gynekologavdelningen (var fullt på ortopeden antar jag). De gav mig sömnmedel och jag somnade tills runt 3 på morgonen. Efter det dåsade jag men kunde inte sova om.
Vid 10 tiden lördag morgon kom mamma. Vi pratade lite kort med en läkare, åt frukost och sen fick vi åka hem. Resan gick bra, vi har lånat en underbart bra och bekväm rullstol jag kunde åka i. När jag väl kom in i huset kolapsade jag i mamma och pappas säng och grät. Foten gjorde ont igen. Men efter lite smärtillande gick det bra.
Sedan dess har det inte hänt så mycket. Jag kliver upp på morgonen, tar mig till soffan och ligger där med foten i högläge. Ligger och lyssnar på Twilight ljudbok och spelar spel på mobilen. Första dagen var jag jätte trött. Idag är jag mer pigg. Foten gör inte ont så länge jag tar mina medicin och jag tar det lungt. Har inte vågat mig upp för trappan än utan sover på nedervåningen. Datorerna är där uppe och det är därför jag inte har kunnat skriva.
Underbara Anna har kommit hem till Karlstad ett tag, hon kom över med frukost imorse och sin laptop. Just nu ligger jag här i soffan och skriver till er och Anna sitter bredvid och pluggar spanska. Funkar alldeles utmärkt!
Jag hoppas alla har en riktigt härlig alla hjärtans dag fylld med choklad! Jag ska vara social med Anna nu och vet inte nästa gång jag skriver. Vi får se när jag orkar krypa upp för trappan! ;)

Kommentarer
Postat av: Nellie

Hjälp mig att välja header!

Det skulle betyda mycket.

Tack på förhand :)

2011-03-09 @ 18:52:43
URL: http://nelliiesplace.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0